Ny som chef?

Jag var ny som chef i början av 90-talet och kände att nu var jag chef, och satte fokus på det mål jag hade fått utav min chef. Min bild av HUR det skulle gå till var lite dimmig och VARFÖR de jag jobbade med skulle hänga på var mycket oklart, och jag hade ”ingen aning om” vilka processer som var ute och gick i huvudena på de som jag jobbade med. Hade jag inte varit ung och 100 % övertygad om min egen förträfflighet så hade jag förmodligen varit livrädd...
 
Det var nog först när jag varit chef i 4-5 år som jag började se det jag gjorde som processer, mer än som individer och enstaka aktiviteter som skulle hanteras.
 Enligt en kursbarometer så är kursen ”Ny som chef” ofta högt upp i topplistan. Och det är väl inte så konstigt att det behövs stöd när en person kliver in i en ny roll som har krav på sig från alla håll i en organisation.
 Det är vanligt att man går från att vara experten som kan mest och alltid har svaren till att bli chef. Och att vara chef handlar ju ofta om helt andra saker.

De utbildningar som finns att köpa har många olika frågor på sin beskrivning av kursinnehållet. Här är ett exempel på tre dagars kurs:

  • Skillnad chef – ledare
  • Grupprocesser och ledarskap
  • Beslutsfattande
  • Konflikthantering
  • Mötesteknik
  • Mål och resultatstyrning
  • Det egna ledarskapet
  • Kommunikation
 

Det är alla viktiga områden och programmet är förmodligen späckat med kompetensutveckling för kursdeltagaren.
Det jag tycker lyser med sin frånvaro efter att ha titta på några exempel är frågan om att skapa resultat tillsammans. Den nya chefens största fråga borde vara ”Hur får jag hela mitt team att åstadkomma det vi har till uppgift att leverera?”
 
Tyvärr blir det nog ofta en känsla hos den nya chefen att ”nu är det upp till mig” och med den uppfattningen kommer bördan att bli tung.
 
Ett alternativt synsätt skulle kunna vara att en kurs för nya ledare fokuserar åtminstone en del av sin agenda åt frågor som Hur får vi en gemensam bild av uppgiften? Hur får jag min organisation att utveckla sitt engagemang för det vi ska göra? Hur skapar vi kraften att genomföra det vi tar på oss?
 
Alla dess frågor innehåller Vi. De flesta kurser jag har sett pratar bara om Du. En ny chef som inte får en bra plattform att stå på eller som blir utbildad i ett Jag och De perspektiv får en onödigt stor uppförsbacke.

Nedan kan du läsa mer om hur vi på BasKraft tycker att man ska utbilda ledare!